Dlaczego EndoMesin

Dlaczego Endomesin?

Działanie składników potwierdzone badaniami naukowymi

Wyselekcjonowane składniki w fizjologicznie dobranych dawkach, co jest istotne dla osób wymagających szczególnej dbałości o zdrowie endometrium.

Wyjątkowe połączenie składników

Składniki EndoMesin normalizują wydzielanie czynników prozapalnych, działają antyoksydacyjnie, dbają o równowagę w funkcjonowaniu komórek endometrialnych przyczyniając się do zachowania zdrowia organów układu rozrodczego

Skład opracowany ze specjalistami

Skład suplementu EndoMesin został skonsultowany i przygotowany wspólnie z udziałem profesjonalistów,
w tym doświadczonych dietetyków.

jakość

W suplemencie EndoMesin® nie stosujemy barwników ani substancji wypełniających. Nasze składniki są przebadane i pozbawione zanieczyszczeń. Mamy na to potwierdzenie w badaniach przeprowadzonych przez niezależne, akredytowane laboratoria. Naszą jakość produktów gwarantuje też NQS – autorski program jakości.

Skuteczność endomesin została potwierdzona badaniem

Aż o

50%

zmniejszenie obfitości krwawienia
i uczucia dyskomfortu podczas
miesiączki po zastosowaniu
N-acetylocysteiny

Stosowanie: NAC 600 mg/dzień,
przez 3 miesiące.

82%

badanych kobiet zgłosiło uczucie komfortu
i ulgi podczas miesiączki po stosowaniu resweratrolu już po 2 miesiącach.

Stosowanie: dodatek 30 mg resweratrolu

ZAPYTAJ EKSPERTA

Napisz do nas

Wiadomość (opcjonalna)
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

*Piśmiennictwo EndoMesin:

Dull, A. M. i wsp. (2019Molecules, 24(4), Kavyani, Z. i wsp.. Retrieved April 7, 2023,
Faghfouri, A. H. i wsp.  (2020). European Journal of Pharmacology, 884.
Grandi, G., i wsp.  (2022). The Official Journal of the International Society of Gynecological Endocrinology, 38(1), 63–67.
Hung, S. W. i wsp. . (2021). Medicinal Research Reviews, 41(4), 2489.
Rose, D. P. (1978). Vitamins and Hormones, 36(C), 53–99
Maia, H.,  I wsp. (2012). International Journal of Women’s Health, 4–543.
Porpora, M. G., i wsp. (2013). Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine: ECAM, 2013.
Snipe RMJ, Brelis B, Kappas C, Young JK, Eishold L, Chui JM, Vatvani MD, Nigro GMD, Hamilton DL, Convit L, Carr A, Condo D. Omega-3 long chain polyunsaturated fatty
acids as a potential treatment for reducing dysmenorrhoea pain: Systematic literature review and meta-analysis. Nutr Diet. 2024 Feb;81(1):94-106.

*Piśmiennictwo EndoMesin estrobiom:

Licznerska, B., Szaefer, H., Matuszak, I., Murias, M., (2015). Modulating Potential of L-Sulforaphane in the Expression of Cytochrome P450 to Identify Potential Targets for Breast Cancer Chemoprevention and Therapy Using Breast Cell Lines. Phytotherapy Research, 29(1), 93–99.
Fowke, J., Longcope, C., & Hebert, J. (2000). Brassica Vegetable Consumption Shifts Estrogen Metabolism in Healthy Postmenopausal Women1 | Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention | American Association for Cancer Research. Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, 9(8), 773-779.
Hu, S., Ding, Q., Zhang, W., Kang, M., Ma, J., & Zhao, L. (2023). Gut microbial beta-glucuronidase: a vital regulator in female estrogen metabolism. Gut Microbes, 15(1). https://doi.org/10.1080/19490976.2023.2236749
DE Leo V, Lazzeri E, Governini L, Cuppone AM, Colombini L, Teodori L, Ciprandi G, Iannelli F, Pozzi G. Vaginal colonization of women after oral administration of Lactobacillus crispatus strain NTCVAG04 from the human microbiota. Minerva Obstet Gynecol. 2023 Oct;75(5):432-439.
Khodaverdi S, Mohammadbeigi R, Khaledi M, Mesdaghinia L, Sharifzadeh F, Nasiripour S, Gorginzadeh M. Beneficial effects of oral lactobacillus on pain severity in women suffering from endometriosis: a pilot placebo-controlled randomized clinical trial. Int J Fertil Steril. 2019; 13(3): 178-183.
Shah AB, Baiseitova A, Zahoor M, Ahmad I, Ikram M, Bakhsh A, Shah MA, Ali I, Idress M, Ullah R, Nasr FA, Al-Zharani M. Probiotic significance of Lactobacillus strains: a comprehensive review on health impacts, research gaps, and future prospects. Gut Microbes. 2024 Jan-Dec;16(1):243164.
Naghmouchi K, Belguesmia Y, Bendali F, Spano G, Seal BS, Drider D Lactobacillus fermentum a bacterial species with potential for food preservation and biomedical applications. Crit Rev Food Sci Nutr 2020;60(20):3387-3399.
Seddik HA, Bendali F, Gancel F, Fliss I, Spano G, Drider D Lactobacillus plantarum and Its Probiotic and Food Potentialities Probiotics Antimicrob Proteins  2017;9(2):111-122.

 

Projekt przygotowany przez Result Media Sp. z o.o.

COPYRIGHT 2025 NUTROPHARMA SP. Z O.O.